Menu

ČIŠTĚNÍ ŽALUZIÍ

ČIŠTĚNÍ ŽALUZIÍ

Žaluzie jsou jedním z nepostradatelných atributů prakticky každých oken, alespoň v kancelářích a komerčních prostorech. Při úklidu kanceláří se nicméně často zapomíná, že i žaluzie vyžadují nutnost pravidelné péče. Špinavé rolety s vrstvou prachu výrazně kazí vzhled kanceláře, ale i samotný pohled z okna. Existuje několik způsobů, jak žaluzie čistit. Oficiálně se je dozvíte od výrobců, neoficiálně pak koluje mnoho spolehlivých návodů mezi lidmi.

Existuje mnoho druhů žaluzií. Jen namátkou při úklidu můžeme narazit na vertikální žaluzie, horizontální žaluzie, plisované rolety, fotožaluzie, hliníkové žaluzie, plastové žaluzie, plastové rolety, žaluzie z textilních materiálů, bambusové žaluzie, rolety (žaluzie), dřevěné žaluzie a tak dále. Zde nabízíme několik tipů, jak na úklid jednotlivých druhů. Nebo můžete zavolat úklidovou firmu, která Vám vždy vyčistí žaluzie velmi profesionálně. Zde ale již tip na Váš úklid.

Nejvíce pracná, ale nejúčinnější metoda je úklid namočeným hadříkem nebo měkkým kartáčkem. Již méně účinný ovšem méně pracný způsob je sklopení lamel a setření plochy, opět vlhkým hadříkem. U tohoto úklidu je nejlepším způsobem otřít nejméně 4x a to podle sklonu lamel. U některých úklidových firem se můžete setkat s vysáváním žaluzií. A další úklidové firmy zase používají speciální vybavení přímo na žaluzie. Jsou jimi různé kartáče, kartáčky, rukavice a tak podobně. Ať už budete uklízet tím nebo oním způsobem, každopádně při úklidu nezapomeňte na žaluzie, byly by Vám tak zbytečným zdrojem prašnosti.